Akupunktur

Kroppsakupunktur

Akupunktur er en over 2000 år gammel kinesisk behandlingsform. Den utgjør en hovedgrein av Tradisjonell Kinesisk Medisin(TCM).

Behandlingsformer

I tradisjonell kinesisk medisin ser man på sykdom som en ubalanse i kroppens energisystem. Akupunkturens oppgave er å gjenopprette energibalansen hos pasienten.

I akupunkturbehandling brukes nåler som stikkes i spesielle punkter – akupunkturpunkter – som finnes spredt over hele kroppsoverflaten.

Akupunkturnålene stikkes inn i riktig dybde og innstikksretning, og står inne i 20-40 minutter.

Akupunkturnålene varierer i lengde, avhengig av hvor på kroppen de skal brukes, likedan innstikkingsretningen: loddrett, horisontalt, skrått og dybden varierer hvor på kroppen nålen skal stikkes.

Akupunktur er effektiv i behandling av både kroniske og akutte smerter. Den har også god effekt i behandling av flere sykdommer, og kan brukes for å stimulere immunapparatet og bedre energinivået.

Øreakupunktur

Øreakupunktur

Dr. Paul Nogier fra Frankrike oppdaget at samtlige av kroppens organer og organsystemer er representert i ørebrusken. En belastning, smerte i kroppen, vil resultere i et ømt eller elektrisk målbart punkt i det tilsvarende område i ørebrusken.

Vi kan se på øret som et foster med hodet ned, og da har vi stort sett den anatomiske inndeling.

Øret kan sees på som et foster med hodet ned

Altså når det er et eller annet sted i organismen oppstår en belastning(smerte eller annen lidelse), vil denne belastningen skape en refleks til det tilsvarende område i øret. I dette området vil det oftest oppstå et punkt, der ved berøring føles meget ømt. Dette eller disse punktene behandler vi da med akupunktur nåler, punktene stimuleres, og eller demper den pågjeldende lidelse.

Kopping

Kopping er en gammel behandlingsform. Dette er en form for massasje, hvor massasjen aktiverer blodets sirkulasjon og dets nærings- og transportfunksjoner.

Kopping

Ved kopping bruker man en arterieklemme som man fester en bomullsdott i, dypper den i 95% sprit og tenner på. Luften i koppen varmes opp og vi får et vakuum. Koppen vil da suge opp huden og det skapes et undertrykk som påvirker bindevevet i muskler og underhud. Volumet som dannes bidrar til kraftig blodgjennomstrømning i muskler og hud.

Denne behandlingen er effektiv på bl.a. smertebehandling, stive nakker, muskelspenninger, ødemer m.m.

Moxa

Moxasopp

Moxa er en varmebehandling av kroppsoverflaten. Det finnes forskjellige typer moxa, det kan være moxa-sigar, moxa-sopp, moxa-topp (som settes på toppen av en akupunkturnål), moxa-box hvor moxa legges i en spesiallaget boks.

Moxasigar

Moxa brukes utelukkende til å varme opp og derved stimulere akupunkturpunktur og meridianene, slik at sirkulasjonen av blod og Qi(SHI) blir jevnere.

Etter kinesisk medisinsk teori, når Qi og blod kommer i ubalanse oppstår sykdom. Moxa kan virke mot kulde og fuktighet i kroppen, og er effektiv mot kroniske sykdommer, utmattelses syndrom, kvinners plager(for eksempel mangelfull eller smertefull menstruasjon) forstoppelse, inkontinens m.m.

Soneterapi

Soneterapi bygger på gamle teorier fra Kina, om at det på føttene er refleksområder som svarer til hver enkelt del av menneskekroppen.

Soneterapi er en diagnose- og behandlingsmetode. Det er noe uenighet om metoden er utviklet av indianerne, eller om den stammer fra Orienten.

Soneterapi

Intet organ i kroppen kan være lidende uten at den eller de tilsvarende steder på føttene er meget ømme. Noe som er uttrykk for et blokkert kretsløp i organet på refleksstedet. Ved å massere refleksene på føttene kan man påvirke de organer eller det området man ønsker å behandle.

Etter en behandling kan man forvente forskjellige reaksjoner. Det kan være tretthet, økt utskillelse av urin/avføring, sterkere lukt av urinen, økt svette m.m.

Ved soneterapi-behandling er det best å ligge ned, samtidig som at klærne en har på er løse og behagelige. En starter med en lett oppvarming (med en zoneterapi-krem) av føttene. En tar som oftest en helhetsbehandling dvs. at man arbeider alle organsystemer igjennom.

Ørelys/otopati

Ørelys

Ørelysene virker lindrende, avslappende og er en veldig fin behandlingsform ved bl.a. ørebetennelse, vann i mellomøret, bihulebetennelse, trykkutlignings problemer.

Ørelysene er kjegleformet og vevd av 100% bomull. Ved behandling ligger den som skal behandles på siden. Ørelyset puttes på plass med et mykt press i ørekanalen. Lyset tennes, det vil gi et lett vakuum samtidig som flammens bevegelse forplantes gjennom ørelyset og gi en varsom massasje av trommehinnen.

Lockfoot

Lockfoot-syndrom er en låsning i mellomfoten som fører til en feilstilling, som igjen kan gi belastninger i ledd. Dette fører til ujevne muskeltrekk i flere kroppsdeler, helt fra ankel og opp til hodet.

Kinesiologi

Kinesiologi er en kommunikasjonsmetode med menneskets nervesystem. Kinesiologi anvendes blant annet til å behandle ulike allergier.